El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitzà pel diumenge 1 d'abril de 2012una caminada popular pels voltants de l'ermita de Sant Joan de la Muntanya, al municipi de Pontons. La sortida fou guiada per l'excursionista penedesenc Toni Inglada. Hi van participar 76 caminadors/es i podeu veure les fotos de la caminada clicant aquí

 

L'ermita de Sant Joan de la Muntanya de Pontons és d'origen romànic. Es troba suspesa en l'espadat format per les penyes de Sant Joan on gairebé tota la paret exterior de l'absis segueix la vertical de la cinglera que formen les roques d'aquest espectacular lloc, des del que es pot contemplar una bona vista.

El cim del puig de l'Àliga (700 m), també anomenat dels Quatre Termes, és el limit de tres comarques (Alt Penedès, Baix Penedès i Alt Camp) i de quatre municipis (Pontons, Torrelles de Foix, El Montmell i Aiguamúrcia). En un dia clar, la panoràmica des de aquest punt és magnífica.

Aquests són dos indrets de màxim interès de la caminada, però no els únics al·licients de la matinal, a la que tots i totes hi sou convidats.

Soríirem a les 9 del matí de l’estació d’autobusos de Vilafranca. El desplaçament es realitzà en cotxes particulars fins l'inici de la caminada. La sortida fou gratuïta i oberta a tothom.

Col·lectiu Ecologista Bosc Verd