El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza per al diumenge 13 de juliol de 2008, la tradicional sortida d'estiu de l'entitat, que enguany consisteix en un passeig en barca per un dels trams del riu Ebre, el de Mòra d'Ebre-Benifallet. Aquesta sortida tanca el cicle d'activitats de coneixement de l'entorn, fins al mes de setembre d'enguany.

L'Ebre és el riu més cabalós de la Península Ibèrica, l'únic gran riu peninsular que aboca a la Mediterrània. Neix al vessant sud de la Serralada Cantàbrica, des d'on segueix una trajectòria d'uns 910km i 83.093 km² de conca fins al Mediterrani, on desemboca formant un ampli delta de 500 km². Recull les aigües dels rius del vessant meridional dels Pirineus i del vessant NE de la serralada Ibèrica. Desemboca al mar Mediterrani a Deltebre, al Parc Natural del Delta de l'Ebre, que va ser creat l'any 1983 per la Generalitat de Catalunya. El seu nom deriva de l'antic topònim Iber ("Iberus Flumen"), que també dóna nom als pobles ibers. Notablement, en llengua basca "ibar" significa ribera o marge del riu.

És el gran protagonista modelador i vertebrador del territori, via de comerç i comunicació en el passat, alhora que una font inesgotable de recursos agrícoles i piscícoles. Configura tot un complexe ecosistema fluvial amb platges de còduls, illes salvatges, meandres i marjals on podem admirar una flora i fauna autòctona on destaquen àlbers blancs, oms, salzes i tamarius entre canyars i canyissars; ànecs, bernats pescaires, corbs marins, gavines i aus rapinyaires; barbs, tenques, madrilles, carpes i anguiles entre silurs, ablets i el luci perca.

Des de sempre l'home ha navegat per l'Ebre amb embarcacions adaptades com el llaut (o llagut), les pontones, les muletes o els pasos de barca (dels que només queda original el de Miravet).

El tram que navegarem és el de Mòa d'Ebre-Benifallet (11 km). Aquest tram travessa un dels entorns naturals i salvatges més impressionants de tot l'Ebre (Miravet i el Pas de Barrufemes). Al seu pas per Miravet el curs fa un capritxós doble gir de 90º deixant un meandre amb una superfície de 6,7 ha. És el meandre del Tamarigar de Miravet que conforma un ecosistema fluvial, ple de canyissars, jonqueres, arbres i arbustos varis entre els quals destaca el tamarisc (tamarix). Actualment està protegit i té un alt interès botànic i ornitològic.

La sortida és a les 9 del matí de l'estació d'autobusos de Vilafranca, des d'on ens desplaçarem en cotxes particulars fins a Mòra d'Ebre, on tenim prevista l'arribada cap a les 10.30h. Des d'allà navegarem en barca fins al poble de Miravet, on visitarem el castell i tot seguit dinarem. Després de dinar tornarem a agafar la barca i aquesta vegada navegarem fins a Benifallet, on visitarem les conegudes coves i finalitzarem la sortida. La tornada a Vilafranca està prevista cap a 2/4 de 8 del vespre.

La sortida té un cost de 19 € per als no associats i de 16 € per als socis. No inclou el dinar i la visita al castell i a les coves (que són opcionals). Per inscriure's cal enviar un correu electrònic a l'adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. tot indicant el nom de la persona o persones que volen inscriure's, els telèfons i la possibilitat o no de transport privat.

Des de la organització, es respondran totes les sol·licituds tot indicant la disponibilitat de plaça o no. En el cas afirmatiu, quedarà confirmada la reserva de la plaça després de realitzar l'ingrés bancari al número de compte que s'indicarà a cada inscrit.

Cal portar aigua, crema solar, banyador i barret. És interessant portar binocles.

 

Вот "Рамка для чертежа а3 размеры"почему новомексиканцы верили в колдовство и "Mp3 бутырки скачать"колдунов ничуть не меньше, "Шашка игра скачать"чем в Бога.

Он будто все это "Скачать безплатную сергей лазарев"видел своими собственными глазами!

Проинформировал "Игра престолов электронная книга"Барни Стурласона.

Мы надеялись, что индейцы не заметят "Песня моря гладь скачать"нас и нам удастся обойти "Патчи для кс скачать"их.

Когда волнение немного улеглось, "Fifa street 3 psp скачать psp"вперед снова выступил старый "Скачать программы для открытия игры"воин.

Он что-то писал или чертил пером "Драйвера для dsl 200 windows 7"и поморщился при моем появлении.