Avui, 24 de març de 2009

Sardana ferroviària

PROTESTA · Usuaris gironins de Renfe aturen un tren a Sant Celoni durant un quart d'hora per denunciar el deficient funcionament de la línia TIPS · Els afectats han mantingut dues reunions amb la companyia amb un resultat estèril

Els usuaris van formar una cadena humana a l'entorn del comboi i el van tenir aturatEls usuaris van formar una cadena humana a l'entorn del comboi i el van tenir aturat CLICK ART FOTO
Són les 6.30 del matí; els usuaris de la línia ferroviària de Figueres-Barcelona arriben a l'estació de Girona per agafar el Catalunya Exprés. A diferència de la resta de dies, avui tenen coll avall que arribaran tard a la feina perquè s'han fixat com a objectiu aturar el tren a l'estació de Sant Celoni per denunciar el mal funcionament del servei i la passivitat de Renfe per millorar-lo.

6.35 h. El comboi surt de Girona. Els impulsors de la protesta, que s'han concentrat al primer i segon vagó, comencen a treure cartolines i bolígrafs per fer pancartes. "Està més ben regulat el transport de bestiar que el de persones", denuncia en Joan mentre es posa un adhesiu reivindicativa al front. Fets els treballs manuals, concreten com duran a terme la protesta. "Ens agafarem de les mans, com si fos una sardana i anirem entrant i sortint dels vagons per evitar que les portes es tanquin. Passeu-ho", explica una de les portaveus que està al principi del vagó.

7.08 h. El tren entra a l'estació de Sant Celoni. Els usuaris s'aixequen mentre el revisor, que vigila la palanca del fre d'emergència, pregunta sense obtenir resposta què pensen fer.

7.12 h. Mentre els passatgers continuen amb la sardana, la portaveu de la plataforma d'usuaris, Marian Riambau, llegeix un manifest custodiada per una pancarta amb el lema "El ferrocarril, un servei públic de qualitat". "Ens han apujat els preus, incrementat la durada del trajecte, ens aturem a noves estacions, algun tren no arriba i continuen les avaries", denuncia Riambau.

7.20 h. El comboi ja fa més de deu minuts que està aturat. El revisor es comença a posar nerviós i demana als passatgers que pugin al tren sota l'atenta mirada d'una desena de mossos d'esquadra. "Només us dic que estem perjudicant molta gent de Barcelona", els recrimina. La resposta no es fa esperar : "Això ho patim nosaltres diàriament".

7.23 h. Es posa punt i final a la protesta. Entre aplaudiments, tots pugen al tren.

8.09 h. El comboi arriba a Barcelona amb puntualitat britànica. Alguns miren el rellotge com si no s'ho acabessin de creure, altres conviden a esmorzar el responsable de mitjana distància de Renfe, que ha estat seguint, amb un discret segon pla, tota la protesta.

Соединенный одной рукой с принцем "Аппликация Техника и искусство" Рэнго Каларан плюнул в Джорда, его плевок превратился в огненный шар "В вихре свадьбы" и полетел в поэта, разрастаясь на лету до чудовищных размеров и грозя "Логистика Неруш" поглотить и поэта, и свиток.

Домино выслушала жалобы местных "Султан Луны и Звезд" фермеров, проверила содержимое лагеря бандитов, посмотрела на их рваные "Нашла себе блондина" мундиры и приказала повесить всех шестерых.

Ты "Экономика Учебник" в ссоре с Каем Крапивником, а не со мной.

Деймон снова повернулся к своему "Основы Web-дизайна" собеседнику.

Ужасающий треск возвестил Джерри о том, что часть "Аненербе Маги и мошенники Третьего Рейха" дома обрушилась, хотя на него ничего не упало.

Драматические жесты великолепны на сцене, в реальной жизни "Живое слово Учебник по чтению для 3 кл В 2 кн." им нет места а, несмотря на декорации, это приключение "Вечер черных звезд" было самым что ни на есть настоящим.