Avui, 4 d'abril de 2009

L'Agència de Residus obre la porta a la nova incineradora

La decisió final correspondrà a l'Entitat Metropolitana | La nova planificació admet que cal una incineradora o un abocador per tractar 500.000 tones de residus

L'actual incineradora de residus municipals de l'àrea metropolitana està situada a Sant Adrià de BesòsL'actual incineradora de residus municipals de l'àrea metropolitana està situada a Sant Adrià de Besòs PERE VIRGILI /ARXIU
El primer pla territorial d'infraestructures de gestió de residus municipals, aprovat ahir pel consell de direcció de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), obre la porta a la construcció d'una altra incineradora de residus a l'àrea metropolitana de Barcelona. Tot i això, l'última paraula sobre la necessitat de posar en marxa aquesta nova planta, ampliar la incineradora ja existent a Sant Adrià de Besòs o gestionar els residus en un abocador correspondrà al pla metropolità de gestió de residus municipals 2009-2016, que està en fase de redacció.

El pla territorial sectorial aprovat ahir admet que, d'acord amb la normativa europea, la incineració de residus amb aprofitament energètic és un sistema de gestió més favorable que l'ús d'abocadors. La planificació aprovada per l'ARC calcula que l'àrea metropolitana necessitarà abans del 2012 una nova instal·lació (incineradora o abocador) per gestionar 500.000 tones de residus anuals i preveu per a aquest equipament una inversió de vint milions d'euros.

Les inversions en les actuacions previstes per aquest pla territorial sumen al conjunt de Catalunya més de 980 milions d'euros, i es dóna una especial importància a les instal·lacions de recollida selectiva i reciclatge. El pla també inclou la construcció de més dipòsits per a residus municipals a les àrees de l'Alt Penedès i el Garraf; el Vallès Occidental; el Baix Empordà i Llagostera; la Garrotxa; el Berguedà; l'Anoia, i el Baix Penedès i el Camp de Tarragona. A més, marca les instal·lacions necessàries en cada àrea geogràfica i deixa en mans de les institucions locals la negociació sobre la seva ubicació concreta. En total, es preveuen 109 accions arreu del territori destinades a "garantir la suficiència de plantes per a la gestió d'aquest tipus de residus amb criteris de proximitat i suficiència", segons l'ARC.

Juntament amb el pla territorial, el consell de direcció de l'ARC va aprovar també ahir els programes de gestió de residus municipals (Progremic), el programa de gestió de residus industrials (Progric) i el programa de gestió de residus de la construcció (Progroc), tots per al període 2009-2012.

La Federació Ecologistes de Catalunya va expressar ahir la seva oposició als programes aprovats per l'ARC perquè considera que "continuen apostant majoritàriament pels tractaments finalistes, és a dir, l'abocament i la incineració". Els ecologistes afirmen que la nova planificació "deixa d'incidir de manera decidida en la prevenció i la recollida selectiva com a sistemes més adequats per resoldre la crisi dels residus a Catalunya.

Уговор "Стили в интерьере" дороже денег, привел Аззи еще один "Любимые салаты" довод, а ты согласился отдать мне камни на год.

Привалившись спиной "ДР по математике за 3 кл" к планширу правого борта, мягко укачиваемый "Контрольные работы по русскому языку. Часть 2. 2 класс. К учебнику В.П. Канакиной, В.Г. Горецкого "Русский язык. 2 класс. В 2 ч."" волнами, я "Конец света" позволил себе немного вздремнуть.

Я почувствовал колючую боль "365 золотых советов фэн-шуй для любви удачи и богатства" в запястье, там, где обычно "Новое дворянство. Очерки истории ФСБ. 3-е издание" находился Фракир.

Мои клиенты предпочитают, чтобы я одевалась слегка эксцентрично.

Все "Дом с призраками Английские готические рассказы" еще самый большой выпускной класс.

По выражению "Большая книга кошек" ее милого личика никак нельзя "Стихи и сказки" было догадаться, что на уме у этой темноволосой красотки.

Но на этот "Гражданский кодекс РФ. Часть 1-4 по состоянию на 26.04.13" раз они не прекратились, и пальцы "игровые автоматы слотико" почти сами потянулись к "Сказки-шнуровки/Курочка Ряба" нити.

Это делается не для того, чтобы "Таврический сад" затруднить жизнь людям, отправившимся на их "скачать мобильную оперу мини" поиски.

Иногда она через меня исцеляла людей, пораженных необычными болезнями.

Этот шрам "игровые автоматы играть бесплатно демо" у основания левого большого пальца.

Он "Париж с детьми: путеводитель" отказался сказал, что желает "Фильм моя безумная семья скачать торрент" дожить свою жизнь человеком и познать старость до "скачать фильмы через депозит" конца.

Пытаясь прийти в себя и отдышаться, "Вода - натуральное лекарство от ожирения, рака, депрессии" Алиса и Джей с вымученными улыбками поднялись на ноги.