El Punt, 29 de maig de 2009.

La dessalinitzadora del Prat es posarà en marxa el 20 de juliol

L'ACA exposa l'avantprojecte de la planta de Cunit

L'estat actual de l'interior de la dessaladora del Prat. Foto: HÉCTOR MARÍN (ACN).
La dessalinitzadora de la conca del Llobregat, en obres al terme del Prat, entrarà en funcionament el 20 de juliol, dos mesos després del previst. La planta produirà el 20% de l'aigua necessària a l'àrea de Barcelona i té un cost de 230 milions. D'altra banda, l'Agència Catalana de l'Aigua ha posat a exposició pública l'avantprojecte de la dessalinitzadora de Cunit.

A menys de dos mesos de la inauguració, més d'un centenar d'operaris treballen a la dessalinitzadora del Prat. Segons ha assenyalat la companyia Aigües Ter-Llobregat, empresa pública adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, la data d'entrada en funcionament serà el 20 de juliol. Això representa un retard de dos mesos de la posada en marxa de la planta, que estava prevista per a aquest mes de maig.

La dessalinitzadora ha suposat una inversió de 230 milions d'euros i permetrà el subministrament d'aigua els 365 dies de l'any, independentment del temps que faci. Segons Aigües Ter-Llobregat, l'entrada en funcionament de la planta augmentarà la garantia del subministrament en la qualitat i quantitat d'aigua abastida. Cada any produirà 60 hectòmetres cúbics d'aigua dessalinitzada, el que representa el 20% del consum metropolità. L'aigua produïda a la dessalinitzadora es bombarà al dipòsit de la Fontsanta, a Sant Joan Despí, fins on arribarà mitjançant una canonada de 1,4 metres de diàmetre i 11,5 quilòmetres, seguint un traçat paral·lel al riu Llobregat en gran part del seu recorregut. L'aigua, a banda de poder-se utilitzar com a aigua potable, servirà per recarregar l'aqüífer del Llobregat.

D'altra banda, l'ACA va posar ahir a exposició pública l'avantprojecte de la dessalinitzadora de Cunit, la tercera de Catalunya. La planta tindrà una capacitat per produir, d'entrada, 20 hectòmetres cúbics anuals, ampliables, si cal, a 60. Això contribuirà a incrementar l'abastament d'aigua potable a les comarques de Barcelona i Tarragona, que estan en l'àrea del Consorci d'Aigües de Tarragona i d'Aigües Ter-Llobregat.

La dessalinitzadora s'instal·larà a la zona de Mas Peirot, per sobre del traçat de l'autopista, dins el terme de Cunit. Les canonades de captació, l'estació de bombament i l'emissari de salmorres, en canvi, estaran situades al terme veí de Cubelles.

Светлая дорога от скалы к звезде "скачать мульт прикол" проходила там.

Домино внимательно посмотрела на маленького рыжеволосого, "песня из дневник доктора зайцевой скачать" с козлиной бородкой колдунца, не в первый раз удивляясь, как он ухитряется ездить верхом в "игры человек паук самые новые" длинной юбке.

Пиггон послал сообщения в тот же вечер и сразу же после этого пришел в палатку Домино и доложил.

С этого момента и до конца трапезы а мы просидели до часа Собаки разговор не выходил за рамки обычной светской беседы.

Если же глаза не завязывают, значит не рассчитывают больше иметь с ним дела.

Парень, ухмыльнулся Норт, попробуй, коснись крюка.