Notícies

Un nou projecte per la barriada de La Bleda

EL PROJECTE DE REPARCEL·LACIÓ DEL NUCLI DE LA BLEDA

(SANT MARTÍ SARROCA)

 

La Bleda, des dels seus orígens ha estat sempre terreny agrícola, especialment de vinya, amb un tipus d'urbanisme dispers i aïllat. Aquest encant no ha canviat gaire fins als nostres dies. Tanmateix, la memòria històrica sembla que s'hagi perdut, i ara, amb la nova reparcelació impulsada per l'Ajuntament de Sant Martí Sarroca, La Bleda és tractada com una urbanització de segona residència de les moltes que durant els anys setanta es van formar per tot el territori català, i que avui es tracten de reconduir.

Transport públic al Penedès? (res de res)

Un protocol només per a carreteres!!

A finals de setembre el Diari Oficial de la Generalitat feia públic la signatura d'un protocol de col·laboració entre el Ministeri de Fomento i la Generalitat per fer noves inversions en carreteres a Catalunya i per canviar de titularitat alguns trams d'aquestes. El Pla Estratègic d'Infraestructures i Transport (PEIT) elaborat pel Ministeri de Fomento i el Pla d'Infraestructures del Transport Terrestre de Catalunya elaborat per la Generalitat, han estat el marc referencial per realitzar les inversions de millora, desdoblaments o noves carreteres.

En el document s'afirma que a través d'aquest es “contribueix eficaçment als objectius d'aconseguir una mobilitat i desenvolupament sostenible”, però lamentablement aquesta afirmació és una mentida perquè dels 7.345 milions d'euros que s'invertiran els propers 6 anys (2006-2012) en carreteres a Catalunya, només 45 milions d'euros donen prioritat al transport públic. L'única partida que promociona el transport col·lectiu són “les noves plataformes reservades per al transport públic a l'autovia B-23, entre Molins de Rei i l'Avinguda Diagonal de Barcelona”. Aquesta inversió representa el 0,61 % del total invertit.

Salvem les planes de Pontons

Els dos parcs eòlics previstos a Pontons, amb una afectació de 450 hectàrees sobre sòl forestal, són els projectes més desmesurats que hem tingut al davant a la nostra comarca.

SÍ A LA IMPLANTACIÓ DE LES ENERGIES RENOVABLES
PERÒ NO DE QUALSEVOL MANERA I A QUALSEVOL PREU

La construcció dels dos parcs eòlics a les planes de Pontons comportarà l'alteració absoluta de les qualitats ecològiques i paisatgístiques d'aquests espais, posant en perill la població d'espècies protegides que en elles hi habiten.

Les Vergonyes del Quart Cinturó - Article sobre el Quart Cinturó a El Triangle

Logo CCQCEl Quart Cinturó o autovia orbital és un projecte per unir l'Alt Penedès amb l'extrem nord-est del Vallès Oriental.

Els nostres interlocutors admeten que no és la solució, però diuen que no poden deixar perdre la inversió.

Subcategories