El 21 de juliol de 2017, la Generalitat va fer públic al DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya), que la cimentera dels Monjos (Cementos Portland Valderrivas) volia incorporar residus provinents dels filtres de depuració dels gasos del procés de fabricació de calç, anomenat filler. Aquests residus s'incinerarien com a combustible per a la fabricació de clínquer i de ciment.

Aquest anunci oficial incompleix el Conveni internacional d'Aarhus, d'accés a la informació pública i participació en temes de medi ambient, perquè no ofereix la mínima informació sobre el projecte d'incineració de residus. De fet, des del 2010 no s'ofereix la informació mínima, en els diferents anuncis que s'han realitzat, per a que la ciutadania pugui saber el canvi substancial que s'està fent a la cimentera dels Monjos. Passar de cimentera a incineradora.

Aquest incompliment va ser denunciat pel Col·lectiu Bosc Verd i per 16 veïns i veïnes més, però malgrat tot, la Generalitat va fer cas omís i li va concedir l'autorització per a cremar residus. De fet, ja fa 7 anys que estan cremant residus.

Ara, 3 anys després les Nacions Unides ens han donat la raó i han emès una resolució que diu que l'autorització ambiental donada al 2010, es va vulnerar el dret a la informació, a la transparència, a la participació i a la defensa del medi ambient, ja que es va ocultar la informació necessària en el procés públic.

Des del Col·lectiu Bosc Verd estem en contra de que la cimentera dels Monjos incineri 10 tipus de residus (com ara residus municipals, farines càrniques, llots de depuradora i altres) i també de que afegeixi al ciment fabricat 19 tipus de residus diferents (escòria de central, cendres volants, residus fèrrics, llots diversos i altres) ciment que després incorporem a les construccions.

Durant el mes juliol de 2017, s'han aprovat per unanimitat mocions als ajuntaments de Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, l'Arboç i Santa Margarida i els Monjos, per donar suport al Col·lectiu Bosc Verd i als 16 veïns i veïnes, per demanar la nul·litat del procediment administratiu i seguir els criteris de la resolució del Comitè de seguiment del Conveni d'Aarhus.

La crema de residus és altament contaminant ja que en el procés d'incineració s'emeten dioxines, metalls pesants i furans, que s'acumulen als éssers vius, causant malalties, la pèrdua de qualitat ambiental i l'afectació a la salut pública.

Per això et demanem que ens ajudis a aturar la incineració de residus a la cimentera dels Monjos, fes-nos arribar l'al·legació signada a la bústia de Bosc Verd a l'Escorxador de Vilafranca del Penedès (carrer Escorxador 19-21).

Pots descarregar-te l'al·legació per emplenar-la clicant aquí

 

Subscriu-te al butlletí

http://www.canakkaleruhu.org http://www.vergimevzuati.org http://www.finansaldenetci.com http://www.securityweb.org http://www.siyamiozkan.org http://www.fatmaozkan.com http://www.sgk.biz.tr http://www.denetci.gen.tr http://www.bagimsizdenetim.biz.tr http://www.mevzuat.biz.tr http://www.security.biz.tr http://www.sorgulatr.com http://www.kanunlar.biz http://www.prsorgu.net http://www.sirabul.com http://www.emekliol.org http://www.coklupagerank.com http://www.coklupagerank.net http://www.coklupagerank.org http://www.prsorgu.org http://www.scriptencode.com http://www.sirabul.net http://www.sirabul.org http://www.sitenizanaliz.com http://www.seoisko.com http://www.seomavi.com http://www.scriptencode.net http://www.scriptencode.org