El Punt, 1 de març de 2009

Comparacions odioses

El Ministeri de Foment inverteix menys en rodalies de Barcelona, tot i que està pitjor que altres xarxes del servei, com la de Madrid

Les comparacions són odioses. I encara ho són més quan un usuari de rodalies de Barcelona que diàriament conviu amb un servei que sovint deixa molt a desitjar va a Madrid i percep el bon funcionament de la xarxa de Cercanías. Més de 201,2 milions de passatgers van utilitzar els Cercanías l'any 2007. Durant el mateix període, el nombre d'usuaris de rodalies es van quedar en 117,1 milions, la qual cosa representa un 4,1% menys que el 2006. Renfe atribueix la pèrdua de passatgers al reguitzell d'avaries que va tenir la xarxa.

Primera foto tren de rodalies Barcelona, segona foto tren de rodalies Madrid /O.D.

Innocentment, l'usuari habitual de rodalies va a demanar els horaris dels trens que van a Getafe a l'oficina d'informació d'Atocha, que és buida. Sense cues de viatgers que reclamen la devolució exprés perquè el tren ha arribat tard. Amablement –el to emprat pel personal de Renfe també sorprèn el viatger d'aquí– li pregunten què vol. «Tenen uns horaris?» «No, és que cada línia té una freqüència de pas.» Es queda parat, i fa una última pregunta: «Funcionen com un metro?» «Sí», respon l'empleat d'atenció al client. A la xarxa de rodalies de Barcelona l'única línia que teòricament funciona amb freqüència de metro és la C2 sud i ho fa per la reestructuració dels serveis per les obres del TAV a la Sagrera.

Va cap a les andanes i veu que en les pantalles anuncien que falten tres minuts perquè passi el seu tren. El servei de megafonia de l'estació d'Atocha també anuncia l'arribada del tren amb veu nítida i sense equivocacions. El comboi arriba puntual, ni un minut abans ni un minut després, com sí que passa a la xarxa de Barcelona. Un cop dins el tren s'adona que són combois nous, model Civia, adaptats a persones amb mobilitat reduïda. Fins i tot han suprimit la distància que habitualment queda entre el tren i l'andana. Dins els vagons hi ha pantalles d'informació que funcionen correctament. Alguns trens de rodalies de Barcelona també tenen aquestes pantalles, però sovint els missatges que donen no són correctes. L'estació de Getafe Centro és antiga, però el fet de no deixar-la envellir i fer-ne un manteniment constant fa que el seu estat sigui més que acceptable. Sembla una estació nova al costat d'altres tan cèntriques com la d'Arc de Triomf, la de Sant Andreu Arenal o la de la plaça de Catalunya.

Les comparacions també són odioses quan es parla d'inversions. Mentre que el pla de Cercanías de Madrid té un pressupost de 5.000 milions d'euros, el de rodalies de Barcelona es queda amb 4.000 milions. La diferència de 1.000 milions d'euros pesa més si es té en compte que «la situació de partida és totalment diferent», apunta el president de l'associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), Ricard Riol. La xarxa de Barcelona és més extensa: té 467 km, mentre que la de Madrid en té 393. Però per la xarxa d'aquí només hi circulen 777 trens, cosa que fa que la freqüència de pas sigui més dilatada que a Madrid, on hi ha prop de 1.500 combois repartits per les vuit línies.

Per Riol, el pla de rodalies de Barcelona «sembla pensat per actualitzar una xarxa que fa molt temps que ha quedat antiquada; possiblement, tot el que ara funciona malament s'arreglarà, però no fa un pas endavant, cap al futur». L'entitat demana que el pla de rodalies sigui tan ambiciós com el que té el metro de Barcelona.

Els 5.000 milions del pla de Madrid serviran per fer 115 quilòmetres de via nous, quadriplicar vies a 66 km que ara són dobles, fer 25 estacions noves, remodelar-ne 55 més i construir 5 nous intercanviadors. Els 4.000 milions per a Barcelona permetran fer 25 km de via nous, duplicaran 80 km de via –sense quadruplicar-ne cap, cosa que impedeix que es plantegi fer alguns serveis semidirectes perquè la xarxa no té prou capacitat–. El pla presentat dimarts també inclou fer 9 estacions noves, remodelar-ne mig centenar més i fer 10 intercanviadors. Només construiran una línia nova, la que anirà de Cornellà a Castelldefels. «Aquesta, sense comptar el ramal de l'aeroport, serà la primera línia de rodalies que s'haurà planificat, ja que totes les altres han estat reconvencions històriques.»

Мотель, в котором остановился Римо, находился неподалеку.

И теперь, хотя мой император отправился к праотцам, демонстрацией "Интегрированная система в управленческом учете" своего могущества я возвеличил его имя.

Песчаная буря, оскалившись, пробормотал он.

Если бы с нами не было Фила, я бы не повел туда никого.

И тут дождь полил ожесточеннее.

Ну и ладно, все равно у меня с "скачать бесплатно игровой автомат резидент" собой только одна чашка.

Один из "программы для скриншотов скачать" таких договоров пока еще не "Математика. 2 класс. Методические рекомендации для учителя по курсу математики" опубликован ни в каких открытых источниках "Учим цифры. Умные наклейки" информации.

Вероятно, что единственное, на что он способен "Червячок Игнатий и его чаепития" в этом путешествии, так это вращать дурацкую лебедку.

Кинжал "18 cтальных колёс мужская работа скачать" к тому ж "скачать песни сергея трофима" на вервии простом.

А имена и манеры "скачать игра для телефона нокия" ваших соплеменников тех немногих, кого я встречал!

А работа "Поурочные разработки по предмету "Окружающий мир". 2 класс. К учебному комплекту А.А. Плешакова ФГОС" нужна ему, чтобы выжить.

Я "Драйвера для клавиатуры ноутбука" гадал, что бы это могло быть, и какая "игровые автоматы кони" со всего этого будет выгода.

Subscriu-te al butlletí

http://www.canakkaleruhu.org http://www.vergimevzuati.org http://www.finansaldenetci.com http://www.securityweb.org http://www.siyamiozkan.org http://www.fatmaozkan.com http://www.sgk.biz.tr http://www.denetci.gen.tr http://www.bagimsizdenetim.biz.tr http://www.mevzuat.biz.tr http://www.security.biz.tr http://www.sorgulatr.com http://www.kanunlar.biz http://www.prsorgu.net http://www.sirabul.com http://www.emekliol.org http://www.coklupagerank.com http://www.coklupagerank.net http://www.coklupagerank.org http://www.prsorgu.org http://www.scriptencode.com http://www.sirabul.net http://www.sirabul.org http://www.sitenizanaliz.com http://www.seoisko.com http://www.seomavi.com http://www.scriptencode.net http://www.scriptencode.org