Avui, 5 de març de 2009

La recollida selectiva d'escombraries s'estanca per la crisi

L'any passat es van recollir 861.096 tones de brossa Cada persona en va generar 1,47 quilos al dia

La planta de triatge de residus de Gavà-Viladecans MANOLO GARCÍA

La planta de triatge de residus de Gavà-ViladecansLa recollida selectiva de residus a la ciutat de Barcelona va augmentar l'any passat un 0,7%, fet que suposa un estancament respecte a anys anteriors. La cinquena tinent d'alcalde de Medi Ambient de l'Ajuntament de Barcelona, Imma Mayol, ho atribueix a la crisi econòmica. "L'única cosa positiva que deu tenir aquesta crisi", va indicar, ja que també ha baixat un 0,5% el volum total de residus generats.
En concret, l'any passat es van recollir 861.096 tones d'escombraries, a raó de 1,47 quilos per habitant i dia. D'aquests residus, 289.130 tones, un 33,6%, corresponen a les fraccions de recollida selectiva. Mayol va afirmar ahir que "s'ha consolidat la recollida selectiva" i confia que es "farà un salt qualitatiu" al novembre, "quan la recuperació de la brossa orgànica s'estengui a tota la ciutat".

Per fraccions, el que més augmenta respecte al 2007 són els envasos, amb un 8,3%, 18.462 tones; la recuperació del vidre, amb 31.285 tones, creix un 4,6%, i el paper i el cartró, amb 97.803 tones, augmenten un 3,1%. També creix un 0,9% el que es recupera als punts verds, amb 20.945 tones. D'altra banda, baixa un 5,5% la recollida de voluminosos, amb 26.977 tones.

També baixa, un 2,5% -84.760 tones-, la recollida de matèria orgànica. En aquest cas s'ha detectat un augment considerable dels residus impropis en la separació domèstica, ja que s'ha passat del 24,7% del 2007 al 31,6% del 2008.

CEPA-Ecologistes de Catalunya no fa una lectura tan optimista d'aquestes dades. Considera que la recuperació selectiva és només del 29%, ja que cal descomptar-ne els materials que no es poden recuperar però que van a parar als contenidors de recollida selectiva. En un comunicat indiquen que l'Ajuntament barceloní segueix incomplint la llei de residus i afirmen que "malauradament sembla que la crisi econòmica és, ara com ara, l'única política de prevenció de residus efectiva".

В "Ultraiso ключ скачать"первоначальный Парфенон, в котором позже хранилась государственная казна, можно было войти только со стороны опистодома.

Кроме того, учитывая, что тебя назвали в честь отца, ты еще и младший.

Питер почувствовал неожиданную благодарность к дизайнерам корабля за то, что они поставили старую, работающую по вызову, модель регулятора воздуха и не стали прибегать к новейшим достижениям типа электронной логики.

Голгофа, Гроб Господень и место старого храма "Скачать дирикс 10"Соломона.

Все изумленно уставились на Алису Хаззард.

Проснувшись, услышал нарастающий топот копыт.

Считалось, что Белион был заклятым врагом "игры наруто скачать на андроид" Шимбо.

Еще до того, как "час волкова скачать" он ошибочно вообразил, что влюбился в Алису Кокер, и вследствие "скачать игру для джойстика" этого обратился мыслями к более серьезным "скачать последнии серии маши и медведь" вещам, Билл пришел к твердому заключению, что "игра crash bandicoot на компьютер скачать" эти вечеринки скука смертная.

Склад, где находится конкретный ингредиент.

На шоссе никого не было, "скачать саундтрек грязные танцы" но когда он въехал в город, у порогов домов "скачать песню золушки из мюзикла золушка" стояли люди, нерешительно и смущенно поглядывающие "скачать игр козаки" по сторонам.

Он подошел к высокому массивному выступу.

Мне хотелось как "скачать тв на комп" можно быстрее добраться до "скачать гта сан андерс скачать" черной двери, проскочить сквозь нее и покончить со всем раз и навсегда.

Subscriu-te al butlletí

http://www.canakkaleruhu.org http://www.vergimevzuati.org http://www.finansaldenetci.com http://www.securityweb.org http://www.siyamiozkan.org http://www.fatmaozkan.com http://www.sgk.biz.tr http://www.denetci.gen.tr http://www.bagimsizdenetim.biz.tr http://www.mevzuat.biz.tr http://www.security.biz.tr http://www.sorgulatr.com http://www.kanunlar.biz http://www.prsorgu.net http://www.sirabul.com http://www.emekliol.org http://www.coklupagerank.com http://www.coklupagerank.net http://www.coklupagerank.org http://www.prsorgu.org http://www.scriptencode.com http://www.sirabul.net http://www.sirabul.org http://www.sitenizanaliz.com http://www.seoisko.com http://www.seomavi.com http://www.scriptencode.net http://www.scriptencode.org