El Punt, 27 d'abril de 2009.  Paula Mercader.

La Generalitat investiga dos possibles casos de grip porcina a les comarques gironines

La consellera de Salut llança un missatge de tranquil·litat assegurant que «no estem davant una situació d'emergència»

El passatger d'un avió procedent de Mèxic amb màscara, ahir a la terminal de l'aeroport de Barajas de Madrid. Foto: EFE.
Salut analitza com evolucionen els tres pacients sospitosos d'haver–se contagiat del virus de la grip porcina després d'haver tornat de Mèxic durant els últims dies. Els tres possibles infectats són un noi de 21 anys i una noia de 22 de les comarques de Girona, i una altra noia de 24 anys de les de Barcelona. Tots ells estan amb aïllament respiratori, és a dir, van amb mascareta per evitar que transmetin el virus en el cas que en siguin portadors. Els tres estan ingressats als hospitals Trueta de Girona, hospital comarcal de Campdevànol i al Clínic de Barcelona. La consellera de Salut, Marina Geli, va comparèixer ahir per tranquil·litzar la població i va assegurar que «no estem davant una situació d'emergència» i que Catalunya està preparada per fer front a aquesta malaltia.

Tots els afectats estan amb aïllament respiratori, és a dir, porten una mascareta que els tapa la boca i el nas per evitar la transmissió del virus per l'aire si en fossin portadors. «És una actitud preventiva, de tallar la cadena de transmissió», explicava la consellera de Salut, Marina Geli. Els tres estan ingressats tenen o han tingut algun dels símptomes de la grip porcina: febre, tos o dificultats respiratòries. Geli assegurava que algun ja no té febre.

Si són portadors o no es confirma per exclusió, explicava ahir el microbiòleg de l'hospital Clínic, Tomàs Pumerola, que és on s'estan analitzant els frotis de la laringe i també el nasal que s'han fet als possibles infectats. Pomerola assenyalava que aquest migdia es coneixerien els primers resultats dels primers pacients a qui es van fer les proves.

Geli no descartava que es detectés algun possible cas més de grip porcina, en les properes hores. Malgrat això, va llançar un missatge tranquil·litzador assegurant que «no estem davant una situació d'emergència sinó d'alerta epidemiològica». La consellera de Salut va afegir que Catalunya estaria preparada per fer front a la malaltia. Arran del brot de grip aviària de fa dos anys, el país disposa de dosis antivirals suficients per a 50.000 persones. Malgrat que els especialistes asseguren que aquests antivirals servirien per a la grip porcina, el doctor Pumerola recordava que en aquests moments «no hi ha una recomanació clara pel que fa a l'ús dels antivírics».

Cinc casos més a l'Estat. Josep Martinoy.

El Ministeri de Sanitat ha detectat quatre casos més sospitosos de grip porcina a l'Estat espanyol en persones que han tornat de Mèxic en els últims dies Els tres casos han estat detectats a Almansa (Albacete), Bilbao, València, Terol i Algesires, i els pacients estan ingressats en centres sanitaris, encara que «cap d'ells revesteix gravetat». Els malalts estan en observació i fins avui no es podrà determinar de manera concloent si estan afectats pel virus A/H1N1. Segons les últimes dades, a Mèxic s'han comptabilitzat 81 morts sospitoses i 1.324 pacients en estudi. Ahir es va informar de possibles afectats a Nova Zelanda, França, Israel i els EUA. En aquest últim país s'investiguen 75 estudiants de Nova York.

Pandèmia o no

El director del Centre de Referència d'Encefalopaties i Malalties Emergents, Juan José Badiola, es va mostrar ahir preocupat perquè es desconeixen les potencialitats que té el virus de produir una pandèmia. Va puntualitzar que es tracta d'un virus híbrid que té components porcí, humà i aviari, i que és precisament aquest últim el que el preocupa, perquè és el més patogen, com també la capacitat de transmetre's de persona a persona. No obstant això, va voler transmetre un missatge de tranquil·litat. Per contra, Antoni Trilla, director de Qualitat i Seguretat Clínica de l'hospital Clínic de Barcelona, va assegurar que el virus té un potencial pandèmic, però perquè sigui una pandèmia hi ha d'haver un augment important del nombre casos i de l'extensió geogràfica de la malaltia, circumstància que de moment no es produeix. També va afegir que la situació creada és d'incertesa ja que no se sap fins on pot arribar.

Recomanacions

Les recomanacions que fa el Departament de Salut per a la població en general són les mateixes que per a la grip estacional o comuna. Respecte els viatgers que vénen de les zones afectades, es recomana que estiguin especialment a l'aguait durant els set dies següents a la tornada del viatge. Si en aquest temps apareix febre, tos o dificultat respiratòria, es recomana contactar amb el servei d'emergència o amb el metge de capçalera. En la trucada s'ha d'informar sobre el viatge a la zona afectada i també de la data de tornada.

Порой она поднимала глаза к небу и солнцу, но чаще смотрела в глубину сада, на теннистую рощицу диких китайских деревьев, сквозь стройные стволы которых сверкала серебряная лента реки.

Нечего и говорить, что я следил за его движениями с напряженным вниманием.

Вы услышали бы выстрелы из винтовок.

Афины, Греция когда-то были центром западной философской мысли.

Дело за тобой, моя драгоценная голубка, сказал он.

И брезент, натянутый между двумя шестами, как на "Чертежи домов и коттеджей"мачте, и два-три бочонка, и пустой ящик из-под морских сухарей, и весла, и много других предметов морского обихода.

Что "Белые пятна Русско-японской войны" Висс была одной из тех, кто подстроил эту кражу из "Найди свой истинный Путь" Арсенала.

На всех топографических картах границы отмечали "Бюджетный кодекс Российской Федерации по состоянию на 5 мая 2012 г. С учетом изменений, внесенных Федеральными законами от 30 ноября 2011 г. № 352-ФЗ, 361-ФЗ, от 3 декабря 2011 г. № 378-ФЗ" пограничные камни со странными письменами, и "Вы не больны. Вы окислены!" я гадал, чем они служат "Природные катастрофы потрясшие мир" вешками для картографов или "Политическая карта мира" еще чем-то.

Ты всегда чувствовал в себе "Фельдмаршал фон Рундштедт Войсковые операции…" силу.

Сны начались намного позже после путешествия.

Часть ее принадлежала "Королевство Гармония" ей самой и лилась из "Большая книга ужасов 38. Проклятие древнего талисмана. Игра со злом" правого бока.

Если у нас останется "Уходящая натура" время после выполнения задания, можем заехать туда, и я вас познакомлю.

Subscriu-te al butlletí

http://www.canakkaleruhu.org http://www.vergimevzuati.org http://www.finansaldenetci.com http://www.securityweb.org http://www.siyamiozkan.org http://www.fatmaozkan.com http://www.sgk.biz.tr http://www.denetci.gen.tr http://www.bagimsizdenetim.biz.tr http://www.mevzuat.biz.tr http://www.security.biz.tr http://www.sorgulatr.com http://www.kanunlar.biz http://www.prsorgu.net http://www.sirabul.com http://www.emekliol.org http://www.coklupagerank.com http://www.coklupagerank.net http://www.coklupagerank.org http://www.prsorgu.org http://www.scriptencode.com http://www.sirabul.net http://www.sirabul.org http://www.sitenizanaliz.com http://www.seoisko.com http://www.seomavi.com http://www.scriptencode.net http://www.scriptencode.org