El Punt, 6 de maig de 2009.  Xavier Miró

El primer pas per al traspàs de rodalies a la Generalitat, amb un any i mig de retard

La Generalitat preveu demà un principi d'acord amb el ministre de Foment per assumir el servei en una transició d'anys

Un comboi del servei de rodalies de Renfe a Barcelona, en el tram entre plaça de Catalunya i Renfe Bifurcació. Foto: ORIOL DURAN.
Demà es preveu que el govern català i el nou ministre de Foment, José Blanco, anunciïn un principi d'acord per traspassar la gestió de rodalies de Barcelona a la Generalitat. El traspàs no se signarà fins setmanes després, i aleshores començarà un període de transició d'anys perquè el govern català cogestioni amb l'Estat totes les línies i plantegi canvis de freqüències, tarifes i reorganitzacions si així ho considera adient. De moment, sembla que la transferència dels serveis regionals catalans es deixarà per a una segona fase –no oblidem que el 2012 hi hauria d'haver regionals d'alta velocitat (TAV) entre les capitals catalanes. L'aspecte que presenta més dificultats és el traspàs de la plantilla de Renfe a Catalunya, perquè els sindicats no volen canviar d'empresa.

El nou Estatut de Catalunya obria, fa gairebé tres anys, la porta al traspàs de les xarxes de rodalies i regionals a la Generalitat de Catalunya.

Ho estableix l'Estatut

L'article 169 determina que «correspon a la Generalitat la competència exclusiva sobre els transports terrestres de viatgers i mercaderies per carretera, ferrocarril i cable que transcorrin íntegrament dins el territori de Catalunya, amb independència de la titularitat de la infraestructura». Deixa clares dues coses: primer, que la gestió del transport intern de viatgers de tren correspon a la Generalitat; i segon, reconeix a l'Estat la titularitat de totes les vies de tren que utilitza Renfe a Catalunya. Així, l'article 140.6 només reconeix a la Generalitat la participació en la planificació i gestió de les infraestructures de titularitat estatal situades a Catalunya; i les vies de tren que utilitza Renfe en són una. Aquest serà un dels cavalls de batalla de CiU per criticar el contingut del traspàs comptant que, des de l'oposició, demana també que Catalunya assumeixi la titularitat de les vies.

Promès pel 2008

No va ser fins un any després d'entrar en vigor l'Estatut que el president Rodríguez Zapatero, el 3 de juliol del 2007, va anunciar que el traspàs es faria efectiu el gener següent. Rodalies estava enmig d'un estimball. La setmana anterior, a la zona d'obres del tren d'alta velocitat (TAV), un Euromed havia descarrilat per excés de velocitat a l'estació del Prat i havia inutilitzat durant tres dies les dues vies d'accés pel sud de tots els trens. Durant el mes següent, a la xarxa ferroviària de l'Estat a Barcelona hi va haver vint avaries, i van continuar el desgavell i els retards acostumats.

Se'n va en orris pel TAV

El 20 d'octubre se'n va anar en orris qualsevol possibilitat de complir aquella promesa. En una injecció de formigó de les obres del TAV es va malmetre el túnel de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), i durant setmanes tant els serveis de FGC com els de Renfe es van haver de prestar amb autobusos alternatius. El túnel d'entrada del TAV per Sants no es podia inaugurar al desembre com s'havia promès diverses vegades, i el traspàs de Rodalies passava a segon terme. En referència al traspàs, el conseller Nadal afirmava després de l'incident: «En les condicions actuals això és absolutament implantejable.» En vista que Rodríguez Zapatero no podria presentar el traspàs per guanyar vots a Catalunya, l'única preocupació del PSOE era acabar bé i abans de les eleccions del març del 2008 l'obra del TAV fins a Barcelona. Però un any després que Zapatero aconseguís revalidar la presidència amb els vots dels catalans, encara no se sap quan ni com es farà la transferència. Al president espanyol li ha calgut posar dos pesos pesants del PSOE als ministeris de política autonòmica i obres públiques per desencallar el primer dels afers importants per a Catalunya. El ministre José Blanco arriba demà amb un principi d'acord.

El govern vol dues línies

El govern català sempre ha defensat un període de transició en què la Generalitat i l'Estat cogestionaran la xarxa. Però ja el 2004, la conselleria de Política Territorial parlava de segregar un parell de línies de rodalies de Renfe perquè les pogués gestionar directament la Generalitat. S'apuntava les de Vic-Puigcerdà i Manresa-Lleida com a prioritàries. Foment podria anunciar demà que aquesta darrera passa a la Generalitat. La resta de regionals es deixarien per a una segona fase, comptant que el 2010 es liberalitza l'operació ferroviària. En aquesta transició es crearia un consorci que permetria a la Generalitat integrar-se a Renfe Rodalies sense haver de trencar la unitat de la companyia espanyola. I és que el futur de Renfe en tot aquest procés és la clau de la transició i de l'acord. Només cal recordar la fúria que van mostrar els sindicats quan Foment va proposar traspassar la plantilla a la Generalitat.

Trens, plantilla, estacions i tarifes

Quan la ministra Álvarez va proposar a la Generalitat que es quedés tota la divisió de Renfe Rodalies de Catalunya, els sindicats se li van tirar al damunt. No estan disposats a tenir una situació laboral diferent que la resta de treballadors ni a trencar la unitat de la companyia. L'oferta perquè la Generalitat es quedés la plantilla, els trens, el centre de comandament i els recursos econòmics i financers de Renfe a Catalunya es va saber el setembre del 2007, quan es preparava el traspàs promès per Rodríguez Zapatero pel gener del 2008. Després que els sindicats posessin el crit al cel, no se n'ha sabut res més. L'ideal de la Generalitat és crear una operadora ferroviària i limitar el paper de FGC a les xarxes de titularitat catalana. Una de les condicions prèvies que posava el govern català per acceptar el traspàs ja s'ha complert. Foment ha aprovat un pla en què es preveu invertir 4.000 milions en la reforma i modernització integral de la xarxa ferroviària de rodalies fins al 2015. I és que probablement també hi haurà un compromís amb els treballadors de Renfe per mantenir-los en una única empresa durant tot aquest llarg i complex procés. El govern català vol també una empresa pública de la Generalitat al futur servei regional del TAV entre les capitals catalanes però admet que serà a llarg termini –com a molt aviat, el TAV arribarà a Girona i Figueres el 2012.

Второй "Книга кровь и шоколад"двигатель полицейского статус-кво, продолжал Зернов, это искусственное торможение "Ассаи и бумбокс скажи как мне жить скачать"технического прогресса.

В этом кармане "Скачать базу нод"лук, в этом вермишель.

Гляньте-ка на штучку, которая задала нам такого страха!

Но картинные движения рук и порхание складок кимоно говорили Римо, что Чиун работает на телекамеры.

``ХОУМА'' Я недолго сидел на пристани.

Этому малому тяжко говорить,-большое, большое несчастье!

Стоя в своей комнате в "Развиваем фонематическое восприятие у детей старшей логогруппы. Альбом упражнений"северо-западном крыле замка, она "кодаки для windows media player"вспоминала об этом, неуверенная "скачать песню я тебя нарисовал"в том, что же произошло с "Рабочая тетрадь к учебнику англ. яз. для 11 кл. "New Millennium English""того момента, как слово заполнило ее разум и "Путешествие Алисы"тело.

Ее хвост был высоко поднят над треугольной головкой, темной и опасной.

Джек "річний план закупівель"отступал, парируя удары со всей возможной "молния маккуин игры бесплатно"быстротой, не решаясь на ответные выпады.

Увидев ее, "дешевые каркасные дома под ключ"он склонил голову, и его подбородок "Тетрадь по чтению к учебнику "Родная речь" М.В.Головановой и др., 4 класс. ФГОС"затвердел.

Но ведь несколько минут назад ты сама была статуей.

Топот копыт стал совсем слабым.

Высоко поднял голову, расправил плечи.

Он опустился на "скачать аудиокниги в торренте"колено, но поднялся прежде, "скачать игры на айпод?"чем я насел на него, ударив в направлении моей головы.

Придя "скачать песни игорь расписной"в себя, Поль почувствовал, что руки его связаны, а голова раскалывается от боли.

Стойкость "скачать трофим одноклассники"этой сорной травы может послужить образцом правильного поведения "ответственный за пожарную безопасность приказ"и жизнестойкости.

В прошлое свое посещение этой крыши "нервы моя леди скачать"я выбрал более легкий путь, но сейчас у меня не было времени, и "скачать математические начала натуральной философии"я не "самара скачать фильм"мог себе позволить подобную роскошь по крайней мере, так я сам себе объяснял свои "вверх вниз вверх вниз туда сюда скачать"действия потом.

Другие окна яхты качались в такт "скачать игры симулятор на компьютер"нежным тихоокеанским волнам, но это отражение оставалось неподвижным.

Subscriu-te al butlletí

http://www.canakkaleruhu.org http://www.vergimevzuati.org http://www.finansaldenetci.com http://www.securityweb.org http://www.siyamiozkan.org http://www.fatmaozkan.com http://www.sgk.biz.tr http://www.denetci.gen.tr http://www.bagimsizdenetim.biz.tr http://www.mevzuat.biz.tr http://www.security.biz.tr http://www.sorgulatr.com http://www.kanunlar.biz http://www.prsorgu.net http://www.sirabul.com http://www.emekliol.org http://www.coklupagerank.com http://www.coklupagerank.net http://www.coklupagerank.org http://www.prsorgu.org http://www.scriptencode.com http://www.sirabul.net http://www.sirabul.org http://www.sitenizanaliz.com http://www.seoisko.com http://www.seomavi.com http://www.scriptencode.net http://www.scriptencode.org