Avui, 7 de maig de 2009.   Laia Bruguera

L'ètica arriba a les assegurances

PIONERS · L'associació catalana Fets promou el primer segell de qualitat i gestió solidària dirigit exclusivament al sector assegurador ADHESIONS · La cooperativa Arç serà de les primeres a lluir el distintiu, que neix amb vocació internacional

Narcís Sánchez i Jordi Marí, impulsors del segell ètic, mostren el disseny del distintiuNarcís Sánchez i Jordi Marí, impulsors del segell ètic, mostren el disseny del distintiu JOSEP LOSADA
La crisi econòmica actual ha posat de cap per avall els valors del capitalisme salvatge i ens està fent replantejar moltes pràctiques econòmiques que fins ara hem donat per bones. Potser és un bon moment per fixar la vista en sistemes alternatius, com ara les finances ètiques. La banca ètica -la que busca la rendibilitat però mai ho farà, per exemple, a costa de l'explotació infantil- fa anys que va aterrar a casa nostra i, tot i que encara té pocs actors i molta gent desconeix la seva existència, va fent camí. Però en altres activitats sembla impossible que negoci i principis vagin de la mà.

Per demostrar que és possible i, sobretot, per informar els clients de quin és el perfil de la companyia amb la qual han decidit fer tractes, l'associació catalana Fets (Finançament Ètic i Solidari) acaba de llançar el primer segell europeu de qualitat i gestió solidària del sector assegurador, l'EthSI.

Segons dos dels seus impulsors, Jordi Marí, director de Fets, i Narcís Sánchez, coordinador de l'Observatori de Finances Ètiques, l'objectiu no és demonitzar les asseguradores que no segueixen criteris de sostenibilitat sinó "diferenciar les que ja han fet alguns passos".

Entre altres requisits, les asseguradores que vulguin lluir el distintiu hauran de treballar amb la banca ètica -tot i que no exclusivament- i seguir criteris negatius i positius a l'hora d'invertir els seus diners. Això significa que no invertiran en companyies que malmetin el medi ambient o apliquin condicions laborals precàries (criteris negatius) i, en canvi, han de prioritzar sectors com les energies renovables o el comerç just (positius).

Un comitè avaluador es reunirà dos cops l'any per determinar a qui concedeix el segell, que té vocació internacional. L'economista Arcadi Oliveres, conegut per la seva lluita a favor dels drets humans, serà un dels membres de la comissió. Segons Oliveres, "el món assegurador és molt proper al financer, de manera que val la pena que també ens fixem en la qüestió ètica de les assegurances".

La primera reunió avaluadora se celebrarà el dia 22 de juny i els seus membres ja estan analitzant el funcionament i els productes de la cooperativa Arç i també del grup Atlantis. Seran les primeres que, amb tota probabilitat, podran presumir de segell ètic.

Чувствую, что я зашел почти настолько далеко, насколько мог.

Поднимись и считай себя прощенным.

Здесь больше никого нет, кроме нее, но я не к ней обращаюсь.

Домики, может, были бы лучше, чем те палатки-тенты, что она принесла, если ветер покрепчает вверху.

В этом я и не сомневаюсь, отозвался Фрике.

Не забыл, соврал Аззи; на самом деле и игрушечный домик, и Бриджит давно вылетели у него из головы.

Ты "Скачать keygen finereader 9"понимаешь, взрыв, огромный взрыв.

Да, это представлялось наилучшим вариантом для всех заинтересованных сторон.

Поев, Хью разделся и искупался в реке, вспоминая тот горький пруд в самом начале пути.

Джина кинула взгляд на фигуру с огромной девяткой на костюме.

Когда они начали спуск, дождь уже только моросил, а когда прошли полпути вниз, находясь "потребительский кредит русский стандарт"под прикрытием стены, он и вовсе перестал.

Назначение панели состоит в том, чтобы передать информацию о последнем состоянии матрицы в момент смерти.

Небесный "Толковый словарь служебных частей речи русского языка" купол со звездной рекой служат солнцу, когда оно "Методы системной практической гирудотерапии" встает и освещает землю, или когда "Цвейг Исторические портреты" ложится спать и гасит лампаду дня.

Гостей было не слишком "Метаморфозы власти" много, принимая во внимание, что "Первый шаг к вечности Моя история 100% Official" это королевская свадьба.

Остальные тамплиеры были не столь разборчивы.

А я "Реклама и продвижение бренда" уже собирался посылать за тобой "Философия в схемах и определениях Учеб. пос." гонца!

Что касается его самого, то герой еще не решил, "Любвеобильный джекпот" нравятся ли ему все эти придуманные фольклорные создания, "Уход за лицом" хотя вроде бы ничего "Практикум по английскому языку Грамматика. Сборник упражнений" плохого в них не было.

К сожалению, сам я могу сделать очень мало.

Subscriu-te al butlletí

http://www.canakkaleruhu.org http://www.vergimevzuati.org http://www.finansaldenetci.com http://www.securityweb.org http://www.siyamiozkan.org http://www.fatmaozkan.com http://www.sgk.biz.tr http://www.denetci.gen.tr http://www.bagimsizdenetim.biz.tr http://www.mevzuat.biz.tr http://www.security.biz.tr http://www.sorgulatr.com http://www.kanunlar.biz http://www.prsorgu.net http://www.sirabul.com http://www.emekliol.org http://www.coklupagerank.com http://www.coklupagerank.net http://www.coklupagerank.org http://www.prsorgu.org http://www.scriptencode.com http://www.sirabul.net http://www.sirabul.org http://www.sitenizanaliz.com http://www.seoisko.com http://www.seomavi.com http://www.scriptencode.net http://www.scriptencode.org