Les infrastructures proposades per a l'Alt i el Baix Penedès, perpetuen el creixement sense limitacions

L'aparició del Quart Cinturó i el CIM es contrari al territori.

El Pla Director de l'Alt Penedès i el Pla Territorial de les comarques Tarragonines (inclòs el Baix Penedès) són coincidents en proposar l'autovia A-7, alternativa a la N-340. Però aquesta traça, llevat del tram Monjos-Vilafranca, ocupa uns terrenys que manlleva dels espais agrícoles. No té gens en compte el territori per on passa causant greu impacte a l'espai agrícola i fragmentant la unitat paisatgística de la comarca. És el quart cinturó encobert.

En el seu moment, fa uns anys, la majoria d'Ajuntaments del Penedès i els seus Consells comarcals van redactar i adreçar al·legacions a favor de l'alternativa al primer avantprojecte d'autovia, promogut per Fomento, de l'N-340 des del Mèdol a Sant Cugat Sesgarrigues.

La proposta consistia en ampliar a quatre carrils per banda l'autopista AP-7, amb els mateixos costos d'inversió, del Mèdol fins a la variant existent de l'N-340 dels Monjos i alliberar el peatge local a canvi de no construir l'autopista que ara es proposa.

Amb això s'aconseguien objectius molt importants:

a. Evitar l'impacte de 130 noves Ha. d'afectacions sobre el territori agrícola -El Logis té 185 Ha.- ja que l'ampliació a quatre carrils de l'AP-7 representa molt poca afectació de nous terrenys i, per tant, s'evita l'esquarterament del territori i el seu paisatge vitivinícola.

b. Un estalvi considerable de costos de construcció ja que el 40% de les inversions es destinen a indemnitzar la companyia concessionària de l'autopista, el que representa de passada un estalvi per a les butxaques dels penedesencs a l'hora de circular per ella.

c. Condicionar el trànsit a través en un sol corredor evitant la duplicitat de vies que desenvolupen la mateixa funció, amb la greu contradicció que una és de peatge -l'AP-7- i l'altra no -l'autovia-. Aquesta és una proposta que la plataforma NofemelCIM ha defensat repetidament, perquè possibilita tenir una carretera estructurant del territori amb trànsit local amb un eix de transport alternatiu, -la N-340-, mentre que l'AP7 aniria destinada al trànsit metropolità, amb gratuïtat pel Penedès.

Les contradiccions polítiques: pels seus actes els reconeixereu

On és el compromís adquirit pels Consells Comarcals del Penedès quan es van manifestar contraris al CIM (Centre Integral de Mercaderies) i a favor de la defensa d'un territori Penedès lliure de logística?

La gent del Penedès que vàrem confiar en aquestes institucions ens sentim decebuts i enganyats. Tot aquest afer ens diu ben poc a favor de la classe política, ja que transmet un absolut menyspreu per les institucions que representen. Els seus bons propòsits es queden en paper mullat davant les seves actuacions.

Recordem que van ser justament els Consells Comarcals de l'Alt i Baix Penedès, i la gran majoria d'ajuntaments, els capdavanters en votar la moció en contra de la instal·lació del CIM, ja que el consideraven desmesurat i contrari als interessos d'un territori que defensa la seva economia del vi i el seu paisatge vitivinícola.

Des dels Consells Comarcal, des de molts ajuntaments i des dels grans partits polítics no s'ha fet res per defensar les propostes que neixen del propi territori, -demanar no al CIM i la proposta d'una nova cultura del territori-, ningú ha mogut un dit per molt que s'omplin la boca de bones intencions, en la majoria de casos és per "figurar" davant la galeria i en altres una actitud hipòcrita que amaga la veritable realitat: el menyspreu cap a la gent del territori.

Recordem també les raons per les que estem en contra:

La malversació de l'espai agrari.

Llum verda als vehicles pesats

Aquesta autovia que proposen, els planejaments del Baix i Alt Penedès, passarà a tocar dels terrenys on està previst el futur Logis Penedès o CIM i serveixi per absorbir l'increment de trànsit pesant previst per la seva activitat.

L'evolució del trànsit entre el 2004 i el 2021 de l'AP-7 i N-340 on d'una mitjana diària de 14.403 vehicles pesats per dia el 2004 es passaria, el 2021, a 30.464 vehicles pesats diaris, o sigui més del doble, mentre que els lleugers només ho farien una vegada i mitja.

 

Image

 

L'autovia prevista pel planejament de l'Alt i el Baix Penedès condemna la vinya del Baix Penedès

L'efecte inductor de l'autovia, no tant sols afavoreix la implantació del CIM, sinó també la creació, al llarg del seu recorregut, d'altres instal·lacions industrials i logístiques que desfarà, com un glaçó de gel, les esperances posades en la voluntat de posar mesura a un fenomen contrari al territori vitivinícola i que acabarà abocant el Baix Penedès al monocultiu logístic i a l'Alt a l'alteració de les seves pretensions de protecció del seu paisatge.

 

Image

 

Les contradiccions d'un sistema que amaga la seva falta de sostenibilitat i satura el territori Penedès amb més infrastructures

Afirmar que el sistema logístic internacional que es vol tenir parada al Penedès és sostenible és fals. La intermodalitat que asseguren tindrà el futur LOGIS no és tal. El Pla Director de l'Alt Penedès preveu un ferrocarril especialitzat en mercaderies, però només de l'Arboç a Martorell. No es preveu cap línia cap a Tarragona.

Un sistema intermodal, intercanvi de medi de transport -carretera- ferrocarril-, no es pot produir amb una branca sola de ferrocarril.

El traçat del ferrocarril de mercaderies cap al Camp de Tarragona té seriosos problemes. El Penedès mateix es troba creuat per infinites vies de comunicació i transport.

La logística impregnarà la plana agrícola del Penedès fent desaparèixer definitivament el fet diferencial respecte a altres territoris propers a la metròpoli: el paisatge agrícola.

Per això sempre hem proposat el sistema que el mateix PSC en el seu moment va dissenyar, la variant de l'eix diagonal -Manresa-Igualada-Montblanc- com a nou corredor del transport de mercaderies fora de l'àmbit del Penedès i de les dues àrees metropolitanes.

Per tot això demanem la retirada dels dos plans pel que fa a les infrastructures previstes i de que els consells comarcals i els ajuntaments que han dit no al CIM i sí a una altra cultura de fer territori es pronunciïn i actuïn en conseqüència, la confiança amb ells està pendent d'aquesta actitud.

 

Image

 

Image 

 

 

 

сказал он, поднимая "птички скачать игру"вверх руки.

На несколько дюймов, насколько я мог судить, "сахалин сахалин скачать"и там застыл.

Я могу "экономический киллер книга"сделать специальную версию поэмы для телевидения.

Однако я не "радио скачать хит фм"очень расстроился по этому поводу, потому что методы, которыми "драйвер на видео скачать"действовал чужак, вроде бы приносили мне пользу это, "крокодильчик свомпи на андроид полная версия скачать"естественно, был еще один "бесплатные проекты каркасных домов скачать"способ показать мне, насколько я слаб и нерешителен.

С другой "скачать прогу для накрутки друзей в контакте"стороны, я не хотел делать его сознательным соучастником "скачать любовна фантастические романы"моих незаконных операций.

На "скачать игры на денди на комп"лице Нишитцу, пока он ожидал посетителя, появилось задумчивое выражение.

Subscriu-te al butlletí

http://www.canakkaleruhu.org http://www.vergimevzuati.org http://www.finansaldenetci.com http://www.securityweb.org http://www.siyamiozkan.org http://www.fatmaozkan.com http://www.sgk.biz.tr http://www.denetci.gen.tr http://www.bagimsizdenetim.biz.tr http://www.mevzuat.biz.tr http://www.security.biz.tr http://www.sorgulatr.com http://www.kanunlar.biz http://www.prsorgu.net http://www.sirabul.com http://www.emekliol.org http://www.coklupagerank.com http://www.coklupagerank.net http://www.coklupagerank.org http://www.prsorgu.org http://www.scriptencode.com http://www.sirabul.net http://www.sirabul.org http://www.sitenizanaliz.com http://www.seoisko.com http://www.seomavi.com http://www.scriptencode.net http://www.scriptencode.org