Els ecologistes també diem no als transvasaments

Xerrada informativa

El Bosc Verd membre d'EdC (Ecologistes de Catalunya) i amb el suport del Grup de Medi Ambient de Subirats, ADEMA de Sant Sadurní, No Fem El CIM, el GEVEN, la Plataforma per la Salut i el Medi Ambient de Santa Margarida i els Monjos, el Col·lectiu per la Defensa de Moja i la CUP de Vilafranca, organitzen un acte informatiu sobre el transvasament d'aigua del riu Ebre a l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

L'acte es realitzarà el proper dimecres 14 de maig de 2008, a les 8 del vespre, a la sala 3 de l'Escorxador de Vilafranca (C/Escorxador 19-21). Aquesta activitat informativa pretén informar i debatre sobre la problemàtica dels transvasaments, ja siguin del riu Ebre, del Ter o del Roine.

La xerrada anirà a càrrec de dos membres de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), i és obert a la participació de tothom. D'altra banda, des d'aquesta entitat convoquem també a la manifestació del proper diumenge 18 de maig a les 12h al Parc dels Xiribecs d'Amposta, que té com a lema Los transvasaments no són la solució!.

Rebutgem la política del govern català basada en els transvasaments

 

La crisi de la manca d'aigua no respon únicament a una situació de pluges escasses (fet normal en una climatologia mediterrània), o a les reserves insuficients dels envasaments, sinó que és la conseqüència d'una mala planificació i gestió dels recursos hídrics i del seu malbaratament en les pràctiques insostenibles en l'agricultura, la construcció, la indústria, el turisme i l'oci.... Aquests sectors han crescut sense fre i s'han acostumat a disposar d'aigua sense límits. Ara aquest model ha fet fallida i està afectant el conjunt de la població.

Cal fer canvis estructurals en la planificació, els usos i els abusos de l'aigua com a recurs cada vegada més escàs i agreujat per les incerteses que comporta el Canvi Climàtic.

Per tot això diem que:

1. L'impacte ecològic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona sobre el territori és insostenible. La petjada ecològica de la ciutat no ha parat de créixer.

2. L'Àrea Metropolitana, té un model territorial, econòmic i cultural centralista, amb una planificació urbanística sense límits i potenciant el consum de territori, d'energia, d'aigua..., fomentat pels lobis de poder econòmic.

3. Es un model de desequilibri territorial, on les Terres de l'Ebre, productores del 70% de l'energia consumida al país té una funció perifèrica.

4. Es un model insostenible on Barcelona es la ciutat aparador que dóna més importància als interessos hotelers, comercials i especulatius lligats al turisme i al consumisme, que a les necessitats dels ciutadans.

5. El consum d'aigua de la gran Barcelona és d'un 40% per a usos industrials, 40% domèstic, i 20% agrícola i on per justificar el transvassament inclouen el reg de jardins, piscines, centres lúdics, fonts, serveis, activitats econòmiques...

6. Els 4 hm3/mensuals de dèficit hídric que volen compensar amb la connexió Consorci Aigües Tarragona - Aigües Ter-Llobregat no és només per a 5,5 milions de catalans, sinó per a altres usos empresarials.

7. AGBAR (La Caixa), i les empreses hidroelèctriques, dicten les polítiques hidràuliques a Catalunya, imposant una gestió mercantil i sobreexplotant els recursos hídrics.

8. Les conseqüències d'aquest model fa anys que està deixant en una situació deplorable els rius Llobregat, Besos, Ter, Ebre..., així com els aqüífers.

9. Denunciem l'alarmisme i manipulació que el Govern i l'ACA (Agència Catalana Aigua) fan de la manca d'aigua i de pluges per justificar nous transvasaments previstos en el passat.

10. Parlar de transvasament "temporal", es no canviar el model de gestió de l'aigua i per tant no plantejar-se revisar i limitar les concessions d'aigua industrials, urbanístiques, agrícoles, camps de golf, turisme...

11. L'aigua pertany i s'ha de gestionar des de cada conca hidrogràfica. L'aigua, és un element de reequilibri territorial i de redistribució de riquesa.

12. Amb la situació actual cal plantejar un canvi de model territorial i de gestió de l'aigua, d'acord amb els recursos hídrics de què disposem.

13. Reiterem doncs, la nostra oposició a qualsevol transvasament, així com a la Interconnexió de Xarxes inclosa en el Decret de Sequera i manifestem el nostre suport a les Terres de l'Ebre i a la Plataforma en Defensa de l'Ebre.

Per un model territorial reequilibrador i que preservi el medi i els recursos naturals.

Col·lectiu Ecologista Bosc Verd i GEVEN (Ecologistes de Catalunya), Grup de Medi Ambient de Subirats, ADEMA de Sant Sadurní, No Fem El CIM, la Plataforma per la Salut i el Medi Ambient de Santa Margarida i els Monjos, el Col·lectiu per la Defensa de Moja i la CUP de Vilafranca.

02/05/2008

Я впервые обратил на это внимание через день после объяснения с ней; ее отношение к нему тоже изменилось.

Силами двух первых групп Матесев отрезал здание, в котором помещалась клиника, от остального мира, заблокировав все линии связи и переключив их на свой командный пункт.

Свертальф исчез за ближайшим камнем.

Дорогой Карлос, не думайте об этом!

Случай этот вызвал необычайное волнение.

В другой раз учитель сказал леснику, что ловит жуков для коллекции.

Кольтер вскочил на ноги, исполненный праведным гневом.

Продолжал бы искать еще большей мудрости.

Но я заслужил свою репутацию, сражаясь против вооруженных противников.

Я обнаружил кое-что интересное.

Их еще иногда называют классическими.

Похоже, у тебя и в самом деле неплохо получилось, произнес брюзгливый мужской голос.

Если они хотели что-нибудь разглядеть, надо было "gta samp by elmaldin скачать" подойти поближе, а на это они не решались.

В эту скромную фразу мне удалось вместить куда больше наглой лжи, чем я мог надеяться.

Слушаю, бросил он, едва взглянув на Крименко.

Subscriu-te al butlletí

http://www.canakkaleruhu.org http://www.vergimevzuati.org http://www.finansaldenetci.com http://www.securityweb.org http://www.siyamiozkan.org http://www.fatmaozkan.com http://www.sgk.biz.tr http://www.denetci.gen.tr http://www.bagimsizdenetim.biz.tr http://www.mevzuat.biz.tr http://www.security.biz.tr http://www.sorgulatr.com http://www.kanunlar.biz http://www.prsorgu.net http://www.sirabul.com http://www.emekliol.org http://www.coklupagerank.com http://www.coklupagerank.net http://www.coklupagerank.org http://www.prsorgu.org http://www.scriptencode.com http://www.sirabul.net http://www.sirabul.org http://www.sitenizanaliz.com http://www.seoisko.com http://www.seomavi.com http://www.scriptencode.net http://www.scriptencode.org